Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Zwanger

Ben je zwanger, of heb je een zwangere partner? Hier vind je informatie, tips en inspiratie. Tijdens je zwangerschap kun je al bij ons terecht met vragen en om de vaccinatie tegen kinkhoest te halen. Na de zwangerschap nodigen we je uit voor onze contactmomenten.

Veelgestelde vragen
Kunnen wij ons samen voorbereiden op het ouderschap?

Naast het geluk van de geboorte van je kind kan het (weer) even wennen zijn aan de nieuwe situatie en je rol als ouder.’ De cursus OuderTeam.nu bereidt je voor op het ouderschap. Willen jullie je samen voorbereiden op het ouderschap? Daarbij helpt OuderTeam.nu. Je leest er alles over op onze pagina erover: ouderteam.

Moet ik mij aanmelden bij het CJG?

Nee hoor, dat hoeft niet. Wij krijgen jouw gegevens via de verloskundige, kraamverzorgende, het ziekenhuis of de gemeente. We komen graag bij je langs om kennis te maken. Dat doen we op sommige locaties al tijdens de zwangerschap. Wanneer je baby is geboren, krijg je op vaste momenten een uitnodiging voor een afspraak. Dit is om de ontwikkeling te volgen en te onderzoeken hoe het gaat met de gezondheid.

Hoe kan ik andere vrouwen helpen om zwanger te worden?

Het zwangerschapshormoon hCG, dat zwangeren in de eerste 4 maanden van de zwangerschap in ruime mate aanmaken, kan anderen helpen om zwanger te worden. Lees er meer over op de pagina Andere vrouwen helpen.

Zal mijn relatie veranderen na de komst van onze baby?

Als je vader of moeder wordt verandert er veel in je leven. Ook de relatie met je partner verandert. Er vindt een overgang plaatst van partnerschap naar ouderschap. En dat is wennen. Opeens zie je je partner ook in de rol van moeder of vader.

Veel onderzoek laat zien dat vlak na de geboorte van een kind, een (tijdelijke) afname te zien is in de tevredenheid en kwaliteit die ouders ervaren in hun relatie. Onder andere door het gevoel minder tijd, aandacht en intimiteit te krijgen van je partner. Ouders ervaren meer stress en het aantal conflicten neemt toe. Lees meer

Hoe vind ik een leuke naam voor mijn kindje?

Al vroeg in je zwangerschap kun je op zoek gaan naar een voornaam die past bij jouw kindje. Wil je een stoere of een hippe naam? Kies je een originele naam of juist een klassieke? Daarbij moet je op allerlei dingen letten: past de naam bij de achternaam en bij de namen van de rest van het gezin? Wat rijmt er op de naam die je voor je baby kiest? Er zijn allerlei boekjes en sites op internet die je kunnen helpen bij de keuze. Lees meer tips.

Waar en wanneer kan ik de prik tegen kinkhoest halen?

Je kunt de vaccinatie tegen kinkhoest gratis bij ons halen als je 22 weken of langer zwanger bent, na de 20 wekenecho. We organiseren hiervoor inloopspreekuren. Jouw verloskundige of gynaecoloog verwijst je als je tussen de 14 en 22 weken zwanger bent.

Folders

Voorzorg - NCJ
pdf - 1,203 MB
Download
Een veilige start
pdf - 1,438 MB
Download
Checklist vluchtkoffer

Videos

Fiona over kraamtijd

Fiona over ouderschap

Fiona over borstvoeding

Vragen? Neem contact op!

We helpen je graag, maar voor je contact opneemt: in een korte periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zit jouw antwoord erbij. Je vindt ze hier.

Wij weten als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is. Daarom kun je ons er alles over vragen. Net als over het opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongere. Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek).

Contactpersoon Sandra
Sandra
helpt je graag
Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.
Ontmoet het team