Trainingen Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk

In onze agenda vind je het actuele cursusaanbod. Maar er zijn ook diverse cursussen en trainingen die wij aanbieden, maar die nog niet ingepland staan. Deze worden ingepland zodra er voldoende aanmeldingen voor zijn.

Hieronder zie je de mogelijkheden. Interesse? Vul onderstaande formulier in en er wordt contact met je opgenomen.

KOPP Training

Opgroeien in een gezin waarvan je vader of moeder veel aan het hoofd heeft of veel stress ervaart, is niet gemakkelijk. Het kan de sfeer thuis beïnvloeden. Het kan ook zijn dat je je thuis niet prettig voelt en dat je steun en geruststelling mist. Soms draait alles (even) om je vader of moeder. Waar sta je dan als kind? Door deze thema’s te bespreken met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken, worden deze jongeren een stapje op weg geholpen om beter om te gaan met de situatie thuis. KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Echter hoeft er geen sprake te zijn van psychische problemen. Soms kan een ouder ook (tijdelijk) veel aan het hoofd hebben, waardoor er minder ruimte is voor het kind. Dan kan deze groep ook heel geschikt zijn.

Brugklastraining

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. Voor sommige kinderen is dit extra spannend. Bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben om voor zichzelf op te komen, weinig zelfvertrouwen hebben en/of weinig weerbaar zijn. De brugklastraining bereidt leerlingen uit groep 8 voor op het middelbaar onderwijs. Het accent ligt op weerbaarheid en assertiviteit; relaxed en stevig de brugklas in.

Sociale vaardigheidstraining groep 5, 6, 7

Deelname aan het sociale verkeer valt niet altijd mee. Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld. In 7 lessen van 5 kwartier groeit het zelfvertrouwen van je kind en ontwikkelt hij vaardigheden om zich staande te houden in het contact met andere kinderen.

KIES: kinderen in echtscheidingssituaties

Wanneer ouders gaan scheiden of net gescheiden zijn, ontstaat voor kinderen een nieuwe situatie. Tijdens de cursus Kinderen In Echtscheiding Situaties (KIES) leren kinderen van 6 tot en met 13 jaar met deze nieuwe situatie om te gaan, en de scheiding te verwerken. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Met rollenspellen, gesprekken en opdrachten leert je kind onder meer zijn eigen verhaal vertellen, en krijgt hij inzicht in wat er is veranderd en hoe hij daarmee kan omgaan. De cursus biedt kinderen de kans om hun eigen wensen en behoeften te laten weten. Bovendien kan het bijdragen aan een positief ouderschapsplan waarin ook het kind wordt gehoord.

Hoogsensitieve kinderen

Sommige kinderen zijn sensitiever dan anderen: ze reageren vanuit hun gevoel op gebeurtenissen. Ze zijn gevoelig voor geuren, kleuren, beelden, sfeer, en sensaties in hun lichaam nemen ze versterkt waar. Hun zintuigen staan altijd op ‘scherp’ en ze raken gemakkelijk overprikkeld. Voor deze kinderen van 8 tot en met 12 jaar bieden wij een training aan. In 7 bijeenkomsten van 1 uur leren ze onder meer hun emoties benoemen, ontspannen en concentreren. In de training wordt gewerkt met verhalen, oefeningen, tekeningen en spel.

Voor de ouders organiseren wij parallel aan de kindertraining 2 bijeenkomsten. Je krijgt informatie over hoog sensitieve kinderen en leert op welke wijze je jouw kind(eren) het beste kunt begeleiden.

Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining groep 8 en brugklassers

Deelname aan het sociale verkeer valt niet altijd mee. Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is deze training ontwikkeld. In 7 lessen van 5 kwartier groeit het zelfvertrouwen van je kind en ontwikkelt hij vaardigheden om zich staande te houden in het contact met andere kinderen. Per cursus is er ruimte voor 8 kinderen. Tijdens de training komen diverse onderwerpen aan bod, zoals: ‘stevig staan’, ‘omgaan met gevoelens’, ‘wat doe je als je last hebt van iemand’, ‘omgaan met kritiek’ en ‘kijken naar je kwaliteiten’. De kinderen oefenen spelenderwijs met situaties. Je kind leert tenslotte het snelst door te doen en ervaren. Er wordt ook een ouderbijeenkomst georganiseerd.

Interesse in één of meer van deze bijeenkomsten?

Vul onderstaande formulier in en er wordt contact met je opgenomen.

  • Persoonlijke gegevens kind

  • Gegevens school

  • Over uw aanmelding