Centrum voor jeugd en gezin | Trainingen voor ouders/opvoeders -… Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Trainingen voor ouders/opvoeders - Lansingerland

Opvoeden kan soms een uitdagende klus zijn. In Lansingerland bieden wij diverse cursussen aan voor ouders. Deze worden ingepland zodra er voldoende aanmeldingen voor zijn. Hieronder zie je de mogelijkheden. Interesse? Vul het formulier in bij de betreffende cursus en er wordt contact met je opgenomen.

Geweldloos verzet

Deze cursus is bedoeld voor ouders en opvoeders die zich machteloos voelen in de opvoeding van hun kind.

Omgaan met pubers

Tijdens deze preventieve cursus bespreken we wat de puberteit inhoudt en hoe je kunt omgaan met je puberende kind. De cursus is bestemd voor ouders van 11 tot en met 15 jaar oud.

Peuter in zicht

In de peutertijd verandert er veel. Je kind kan steeds meer dingen zelf en gaat graag op onderzoek uit. Ook krijgt het een duidelijke eigen wil. Daar moet je als ouder in meegroeien, maar dat is niet altijd even makkelijk. Veel ouders vinden het prettig om hierover met andere ouders van gedachten te wisselen en er meer informatie over te krijgen. Jij ook?

Speels en positief opvoeden

Als kinderen op een positieve, speelse manier worden opgevoed, ontwikkelen zij zich beter. Maar hoe moet je reageren op een kind dat boos of driftig is? Hoe ga je om met een kind dat stil, bang of verdrietig is? Deze en andere opvoedingsvragen komen aan de orde tijdens de cursus ‘Speels en positief opvoeden’.

VIP je kind

Deze training is geschikt wanneer je als ouders het idee hebt dat jullie zelf je kind een duwtje in de rug willen geven om zich weer lekker in zijn/haar vel te laten voelen en grip te geven op zijn/haar emoties.