Ga naar inhoud

Schrijf je in voor de online Puberchallenge!

Dit schooljaar nodigt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) jongeren in de tweede klas van het voortgezet onderwijs uit voor een gesprek. Dit is om de ontwikkeling te volgen en te onderzoeken hoe het gaat met de gezondheid. Door het coronavirus kon het gesprek niet plaatsvinden. We hebben een brief gestuurd om je hierover te informeren. Daarin bieden we je ook de gratis Puberchallenge aan.

Op 16 september start de eerstvolgende online Puberchallenge. Als ouder is het fijn om te begrijpen wat er met je kind gebeurt als hij in de puberteit komt. Er verandert bijvoorbeeld veel in het lichaam van je kind. De Puberchallenge leert je onder andere waarom een puber doet zoals hij doet, welke ondersteuning een puber nodig heeft en hoe je effectief kunt communiceren. Zodat niet elke situatie in een strijd eindigt. De cursus bestaat uit 5 lessen. Iedere week ontvang je er 1 en kan op ieder gewenst moment gevolgd worden.

Schrijf je direct in voor de Puberchallenge

Online pubercursus in 5 lessen

Onze pubercursus bestaat uit 5 lessen. Je leert onder meer over:

  • Waarom een puber doet zoals hij doet.
  • De belangrijkste veranderingen in de pubertijd.
  • Welke ondersteuning je puber nodig heeft.
  • Hoe je effectief met je kind kunt communiceren.

Wil je alvast een indruk van wat je kunt verwachten?
Bekijk dan de verkorte versie van les 1.

    Besloten Facebookgroep
    Ouders met pubers

    Tijdens de Puberchallenge kun je ook nog aansluiten bij onze besloten Facebookgroep. Hier kun je vragen stellen aan de pedagogen en ervaringen uitwisselen met andere puberouders en deelnemers.