Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Voorschool voor peuters in Rotterdam

Peuters van 2 tot 4 jaar kunnen in Rotterdam samen spelen en leren op de voorschool. Het heeft een speciaal peuterprogramma. Je vindt de voorschool voor peuters bij kinderopvang- en peuterspeelplekken bij jou in de buurt. Je peuter krijgt een uitdagende en stimulerende omgeving door goed opgeleide pedagogisch medewerkers. Door spel, voorlezen en verschillende activiteiten leren kinderen zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Extra spelen en leren

Soms heeft een kind het, naast de voorschool, nodig om extra te spelen en te leren. Of jouw peuter daarvoor in aanmerking komt, bekijkt de jeugdverpleegkundige of jeugdarts tijdens de afspraak die je bij het CJG hebt als je kind 14 maanden of 2 jaar is. Dit doen we alleen in Rotterdam. Op de voorschool zelf observeren ze ook of je peuter het nodig heeft om extra uren te spelen en leren. Soms is dit nodig om de ontwikkeling van je kind extra te stimuleren.

Heb je hulp nodig? De peuterconsulent helpt je graag!